Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

aprilie 15, 2015

Parada Junilor Braşoveni 2015

Parada Junilor Braşoveni 2015

Parada Junilor Braşoveni 2015

Duminică, 19 aprilie, va avea loc Parada Junilor Braşoveni 2015.

Ca în fiecare an Braşovul va fi în sărbătoare în duminica Tomii, când va avea loc tradiţionala paradă a Junilor. Îmbrăcaţi în costume populare, călare pe armăsari, împodobiţi cu panglici multicolore, membrii celor şapte cete de juni din Braşov (Junii Tineri, Junii Bătrâni, Junii Curcani, Junii Dorobanţi, Junii Braşovecheni, Junii Roşiori şi Junii Albiori) vor porni pe străzile oraşului vechi. Defilarea se va încheia în zona stâncilor de la Pietrele lui Solomon şi este urmată de o petrecere câmpenească.

În fiecare an, în Scheii Braşovului, în duminica Tomii, atât braşovenii cât şi turiştii asistă la un spectacol cu elemente de mit, rit, ceremonial şi magie. Este vorba despre Parada Junilor Braşoveni şi manifestarea obiceiurilor pe care aceştia le-au moştenit din timpuri străvechi. Prima menţiune datează din 1728, când judele Braşovului le-a permis să-şi desfăşoare procesiunea. Sărbătoarea Juniilor din Scheii Braşovului şi Braşovul vechi reprezintă un complex de obiceiuri care combină practici pre-creştine cu manifestări creştine pentru a reda vechiul mit al morţii şi renaşterii rituale a timpului calendaristic.

„Junii trebuie priviţi ca un rest de epoca păgână, o străveche serbare de primăvară, care serbează reînvierea naturii, învingerea soarelui asupra asprimii şi gerului iernii, începutul vietii noi… iar serbarea trebuie considerată ca un cult religios precreştin, confirmată şi de împrejurarea că ea se petrece tot timpul pe dealuri, fiind un obicei cunoscut încă de la daci” (Julius Teutsch, cronicar sas).

Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Privelişte de la Hotel Coroana Braşovului:
Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

 

Vă aşteptăm cu mare drag la Parada Junilor Braşoveni 2015!

Hotel Coroana Brașovului***, situat în Piaţa Unirii, în faţa Bisericii Sfîntul Nicolaeeste alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la 10 minute plimbare de Piaţa Sfatului şi strada Republicii.

Profită şi de oferta specială de cazare pentru perioada 10-18 aprilie, probabil cel mai bun tarif de cazare de 3 stele din centrul vechi al Brașovului.

 

În dimineaţa sărbătorii junii coboară călare în cetate, iar în jurul orei 10 se îndreaptă spre Piaţa Unirii din fata bisericii Sf. Nicolae şi a hotelului Coroana Braşovului***, unde înconjoară statuia eroului necunoscut, nu înainte ca preotul paroh să le sfinţească steagurile printr-o scurtă slujbă.

Aici vezi imagini de la Parada Junilor Braşoveni 2014:

Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart