Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

august 13, 2020

Pedalează în Brașov

Recent, orașul de sub Tâmpa a fost supranumit “Capitala neoficială a mountain biking-ului în România.” Curios pe unde poți pedala în Brașov?

Brașovul este înconjurat de o mulțime de trasee, poteci și drumuri forestiere, gata să fie „pedalate” de către iubitorii de mișcare, fie ei vizitatori sau localnici. De la poteci sălbatice prin Postăvaru sau trasee prin centrul vechi al orașului, există o mulțime de locuri care merită vizitate într-o plimbare pe două roți.

Trasee pentru Mountain Biking

La cinci minute de Piața Sfatului se găsesc potecile către Postăvaru, unde se află cel mai înalt pisc al lanțului muntos, ce oferă deschidere către o panoramă impresionantă asupra satelor mărunte împrăștiate prin depresiunea Brașovului. Cărările din Postăvaru sunt faimoase printre bicicliștii brașoveni, care le-au traversat de atâtea ori încât, probabil le-ar putea parcuge cu ochii închiși.

Unul dintre cele mai cunoscute trasee prin Postăvaru pornește din Piața Sfatului și continuă prin Poiana Stechil, Pietrele lui Solomon, Poiana Brașov, până la Cabana Postăvaru. 

Un alt traseu pe care bicicliștii brașoveni îl vizitează des pornește de pe drumul forestier care duce în Poiana Brașov, și continuă pe Valea cu Apă , ”la băncuță”. În continuare, traseul îi poartă pe sportivi pe drumul Domnilor până în Șaua Tâmpei, urcându-i mai apoi pe Tâmpa, pe drumul forestier.

Un fapt inedit este ca bicicliștii au un loc al lor de întâlnire, construit special pentru comunitatea pe care au format-o de-a lungul timpului, numit ”la băncuță”.

Plimbări cu bicicleta prin orașul vechi

Nu doar profesioniștii se pot simți bine cu bicicleta la Brașov, ci și cei cu mai puțină pregătire fizică, care își doresc totuși să se bucure de o plimbare pe două roți. Păstrând atmosfera verde din pădure, copacii și florile din centrul orașului dau viață traseelor care pornesc de la Livada Poștei și continuă prin parcul central „Nicolae Titulescu”, până la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”. Ușor accesibil, acest traseu este potrivit plimbărilor lejere, fiind frecventate de o mulțime de bicicliști cu copii. 

O altă variantă de plimbare prin centrul vechi, mai puțin aglomerată, pornește din Piața Unirii, urcând către Scheii Brașovului. Cei care aleg să meargă pe acest drum vor ajunge la Pietrele lui Solomon, acolo unde se vor bucura de un colț de natură aproape de oraș. Zona special amenajată pentru plimbăreți este amplasată lângă un izvor rece care răcorește trecătorii chiar și în cele mai toride zile de vară.

Cum ajungi la traseele de bicicletă din jurul Brașovului?

Cei cu poftă de aventură pot găsi ușor locurile bune de pedalat din Brașov și din împrejurimi, cu o singură căutare pe Google. Sportivii profesioniști sau amatorii, deopotrivă, au o mulțime de trasee din care pot alege, în funcție de condiția fizică și de timpul pe care vor să-l petreacă pedalând. Cei care vin într-o vizită scurtă în orașul de sub Tâmpa și nu vin pregătiți cu o bicicletă, pot alege să închirieze diferite modele de aici. 

Pe lângă traseele deja existente, Brașovul se pregătește să deschidă 3 noi locuri de distracție: 3 trasee de mountain bike la care administrația muncește pentru a aduce aproape toți iubitorii de mișcare. Primul traseu va fi unul de dificultate mare, pentru bicicliștii avansați și va fi compus din 63% curbe. Cel de-al doilea traseu va fi mai ușor de parcurs, având curbe cu raze mai mici. Cel de-al treilea traseu care urmează să fie inaugurat va fi pregătit pentru bicicliștii de nivel mediu.

Cele 3 trasee noi sunt rezultatul muncii de echipă, în care reprezentanți ai Primăriei Municipiului Brașov, împreună cu Asociația Club Sportiv NH Bike au încercat să găsească noi drumuri pe care să-i ducă pe sportivii din oraș.

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2020 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii, la doar 5 minute de plimbare pana la Poarta Schei. Va invitam la o plimbare pe două roți, pe unul dintre traseele de bicicletă din Brașov sau din împrejurimi.

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212
Informatii turistice , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart