Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 6, 2019

Pietrele lui Solomon, un traseu turistic în Brașov ce nu trebuie ratat

Zilele însorite de toamnă sunt ocazia perfectă pentru cei dornici de o plimbare să descopere Pietrele lui Solomon, un loc păstrat în inima naturii.

Cei care vor să petreacă o zi de liniște în mijlocul naturii pot merge la Pietrele lui Solomon, unul dintre cele mai frumoase locuri din zona Brașovului. Fie că este vorba despre o drumeție, un picnic sau de a petrece câteva ore în afara orașului, Pietrele lui Solomon este alegerea potrivită în special în zilele însorite de toamnă, atunci când frunzele colorate acoperă tot ce vezi cu ochii.

Întreaga zonă este înconjurată de povești istorice și legende. Una dintre legende spune că Regele Solomon, conducătorul maghiar care a dat numele locului, a fost urmărit de invadatori până la Brașov, unde s-a ascuns în pădure. Ca să nu fie recunoscut de către dușmani, acesta și-a dat coroana jos de pe cap și a așezat-o lână un copac. El a reușit să scape și să fugă cu bogățiile pe care le avea asupra lui după ce dușmanii l-au confundat cu un țăran, crezând că regele a căzut în prăpastie și a murit. Sute de ani mai târziu, un om oarecare a mers în pădure să adune lemne de foc și a găsit coroana lăsată de rege, pe locul în care se află acum Casa Sfatului. Acesta a dăruit-o Bisericii Negre, și așa Brașovul și-a căpătat numele de Kronstadt, orașul Coroanei.

Pietrele lui Solomon este punctul de plecare către „Drumul vechi” spre Poiana Brașov. Traseul de aproximativ 60 de minute duce turiștii pe poteci line, departe de trafic, aglomerație și gălăgie. Drumul de 3,5 km este pietruit, fiind ușor de parcurs în orice anotimp, de către aproape oricine. Totuși, toamna, atunci când îmbracă straiele colorate, drumul este mai spectaculos și mai impresionant.

Pietrele lui Solomon Brasov 2019

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locul potrivit de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa va bucurati de peisajele idilice de toamna de la Pietrele lui Solomon.

Hotel-Coroana_Brasovului
De vizitat in Brasov , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart