Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 11, 2015

Poiana Narciselor judeţul Braşov

Poiana Narciselor judeţul Braşov

Poiana Narciselor judeţul Braşov

La mai puţin de 60 de km de Braşov, în satul Vad, comuna Şercaia, se întinde rezervaţia naturală „Dumbrava Vadului” cunoscută şi sub numele de „Poiana Narciselor”, o pajişte mare pe care cresc în fiecare an minunatele narcise.

Acest loc magnific, acoperit cu pădure de stejar, reprezintă singura rezervaţie naturală de profil din Europa, întinzându-se pe o suprafaţă de 400 de hectare. Frumuseţea şi mirosul senzual şi pronunţat al covorului de narcise, alături de cadrul natural în care este amplasată poiana te determină să revii în fiecare primăvară.

Zona este arie protejată de interes naţional, iar culesul frumoaselor narcise este interzis prin lege. Creşterea narciselor a fost favorizată în primul rând de solul podzolic cu urme de mlaştină şi umbre slabe ale arborilor, iar în unele locuri pot creşte chiar şi 150 de fire pe metru pătrat.

În fiecare an în jurul datei de 21 mai, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, are loc Festivalul Narciselor, festival de etnologie şi folclor. Festivalul este un prilej excelent de a evidenţia frumuseţea dansului, a cântecului, portului şi obiceiurilor populare din zonă. La eveniment participă formaţii populare din Zetea, Mădăraşi, Lueta, Căpâlniţa, Tusnad Băi, formaţia din Mátészalka (Ungaria) şi Ansamblul Popular National Secuiesc.

Urmăreşte detalii despre narcisele din Poiana Narciselor Braşov pe pagina de facebook a Festivalului!

Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă,care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său.

Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

Privelişte de la Hotel Coroana Braşovului:
Biserica Sf Nicolae şi Tâmpa

 

Cazare în Braşov

Vă aşteptăm cu mare drag la Poiana Narciselor în judeţul Braşov!

Hotel Coroana Brașovului***, situat în Piaţa Unirii, în faţa Bisericii Sfîntul Nicolaeeste alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului, la câteva minute plimbare de Strada Republicii şi Piaţa Sfatului.

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart