Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 8, 2017

Prima ediție internațională a Festivalului de Dramaturgie Contemporană

 

Teatrul „Sică Alexandrescu” va găzdui, în perioada 10 – 19 noiembrie 2017, cea de-a 28-a ediție a Festivalului de Dramaturgie Contemporană (FIDC). Această ediție aduce în premieră la Braşov trupe de teatru din străinătate, în spectacole de artă teatrală modernă.

 

În cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană (FIDC), pe scena Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov vor urca trupe de teatru din România, alături de artiști din Franța, Ungaria, Marea Britanie și Republica Moldova, în reprezentații de artă teatrală modernă, la realizarea cărora au contribuit nume importante din lumea artistică.

Festivalul are în program 10 spectacole, dintre care 9 în concurs. Dintre acestea, 4 sunt susţinute de trupe internaționale și vor fi supratitrate.

Competiția din acest an va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalități marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învățământul teatral. Este vorba despre eseistul, teatrologul și criticul literar, doamna Doina Modola, regizorul și scenaristul de teatru și film, Alexa Visarion și actorul Mircea Rusu.

 

Ne dorim ca acest eveniment să ajungă recunoscut pe piaţa culturală de artă. Anul acesta, competiţia va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalităţi marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învăţământul teatral. La această ediţie, ne axăm pe dezvoltarea multiculturală a teatrului braşovean. Spectacolele sunt interconectate, oferă o poveste, o unitate în diversitate. Sunt spectacole cu greutate, spectacole cu actori mari, şi va oferi publicului o imagine actuală asupra a ce se întâmplă nou în piaţa artei teatrale din România şi din lume

Sperăm ca de anul viitor să colaborăm și cu teatre din afara continentului nostru. Ţinta acestei ediţii a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală,

a declarat Dan Cogălniceanu, managerul unității culturale brașovene.

 

Programul celei de-a 28-a ediții a Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană include următoarele reprezentaţii:

 

Festivalul International de Dramaturgie Contemporana Brasov 2017– Teatrul Mic Bucureşti, Karamazovii;

– Teatrul Naţional Mihai Eminescu Chişinău, Republica Moldova – În ochii tăi fermecători…;

– Teatrul Griviţa 53 Bucureşti – Crăciun la Palat;

– Teatrul „Sică Alexandrescu“ Braşov – Prins în Plasă;

– Teatrul Odeon Bucureşti – Trei generaţii;

– Celestins Ttheatre de Lyon, Franţa – Tableau d’une execution;

– Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti – Băiatul din Brooklin;

– Atelier Theatre Studio (Marea Britanie) – What Shall We Do With the Cello?

– Csokonai Szinhaz, Debrecen (Ungaria) – Az Ajto;

– Teatrul Metropolis Bucureşti – Domnul Ibrahim şi Florile din Coran (piesa câştigătoare a ediţiei anterioare a festivalului, reprezentație în afara concursului).

Detalii puteți găsi pe pagina organizatorului www.teatrulsicaalexandrescu.ro

 

Bilete

Preț între 36,40 – 72,80 lei, în funcție de categorie și reprezentație.

Biletele sunt disponibile pe www.biletebrasov.ro

 

Este o sărbătoare a teatrului și a orașului în care, prin expresie artistică, Teatrul „Sică Alexandrescu” va deveni, pentru zece zile, un pol de exprimare teatrală și o expresie a cosmopolitismului său cultural, tradiție pe care o are urbea însăși.

– Dan Cogălniceanu, directorul Festivalului

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag si in toamna 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre, Str. Republicii și Pieței Sfatului. Va invitam sa luați parte la reprezentații de artă teatrală modernă, în cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană susținut la Brașov.

Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart