Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

octombrie 19, 2017

Salonul de Carte Bookfest – ediție de gală la Brașov

Între 19 și 22 octombrie 2017, Aula Universității Transilvania din Brașov va găzdui maratonul cultural Bookfest. Circa 10.000 de volume, cei mai titrați autori, lansări de carte, unele dintre cele mai importante edituri din ţară, reduceri spectaculoase și o pleiadă de evenimente atractive.

 

Salonul de carte Bookfest Brasov 2017

 

Salonul de Carte Bookfest, aflat la cea de-a III-a ediție, readuce la Brașov cei mai importanți autori și cele mai bune cărți. În cele patru zile ale Salonului, vizitatorii vor fi întâmpinați cu oferte promoționale la peste 10.000 de volume din cele mai variate domenii. Nu vor lipsi lansările de carte și sesiunile de autografe la care vor lua parte unele dintre mai cunoscute personalități ale literaturii române actuale, reprezentanți ai culturii scrise: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Vintilă Mihăilescu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihai Buzea, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie, Andrei Crăciun, Andrei Cornea, Vlad Russo, Andreea Răsuceanu, Radu Vancu, Ramona Ursu, Florin Chirculescu, Sebastian Lăzăroiu, Ana Alfianu, Iulian Tănase, Florin Iaru, Cristian Teodorescu, Adrian Lăcătuș.

La Bookfest vor fi prezente cu standuri unele dintre cele mai importante edituri din țară: Humanitas, RAO, Trei, Nemira, Herald, Corint, ALL, ART, Polirom, Litera, Niculescu, Libris, Meteor Press, Nomina, Eurodidactica, Diana Press, Atman, Shambala dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

Bookfest vrea să vină la Braşov, dar şi în celelalte oraşe şi să recâştige publicul pentru librării. Credem că evenimentele pe care le pregăteşte cea de a treia ediţie Bookfest la Braşov vor stimula suficient de mult publicul să meargă apoi în librării şi să-şi crească biblioteca de acasă,

a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică. El a adăugat că România are cea mai mică piaţă de carte din Uniunea Europeană, fiind la jumătatea celei din Bulgaria şi de trei ori mai redusă comparativ cu piaţa de carte din Ungaria.

Intrarea va fi liberă.
Programul zilnic de vizitare: 10:00 – 20:00.

Detalii despre lansări, evenimente și program puteți afla accesând pagina web sau Facebook a Organizatorului.


Bookfest este cel mai important Salon de Carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XII-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov dar și în Republica Moldova cu două ediții la Chișinău. În 2017, Salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Suedia, iar printre personalitățile prezente s-au numărat Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson and Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare, țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia și Israel.


Sursa: bookfest.ro

 

Hotel Coroana Brasovului - cazare de 3 stele in Centrul Vechi al BrasovuluiCazare in Brasov

Va asteptam cu drag in toamna 2017 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Universitatea Transilvania, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa savurati o portie generoasa cultura la Salonul de Carte Bookfest.

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart