Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

septembrie 23, 2019

Sanctuarul de urși LiBEARty, o alternativă prietenoasă a grădinilor zoo

Sanctuarul de urși LiBEARty, cea mai mare rezervație de urși bruni din lume se află la Zărnești și este o nouă casă pentru urșii care au fost abuzați în captivitate. Ursuleții pot fi vizitați într-un mediu sălbatic, plin de vegetație.

Povestea a început în 2005, când Asociația „Milioane de prieteni“ a semnat devenit partener cu Primăria Zărnești și a primit concesiunea pentru terenul necesar construcției sanctuarului de urși „Libearty“, pe o perioadă de 49 de ani.

La sanctuarul LiBEARty, urșii au povești impresionante. Mulți dintre cei 116 urși aduși aici au fost captivi o mare parte din viață, fiind tinuți în condiții nefirești și adeseori abuzați de foștii proprietari. Odată tinuți în captivitate, urșii nu se pot readapta vieții în sălbaticie, având tendința de a se întoarce către om pentru mâncare. Astfel, rezervația este o soluție de salvare pentru aceste animale, o șansă de a crește libere, fericite și în siguranță.

Poate cea mai tristă poveste dintre cele peste 100 ale urșilor care trăiesc în rezervația de la Zărnești este povestea lui Max, ursulețul care a fost ținut în captivitate pentru amuzamentul turiștilor. Până în 2007, Max a fost orbit ca să nu reacționeze la blițurile camerelor foto. Cei care l-au capturat i-au dat să bea zilnic alcool în care erau dizolvate calmante, ca să îl țină liniștit în prezența oamenilor.

LiBEARty a făcut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. În seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povești ale ursuleților de la Zărnești.

Sanctuarul de ursi de la Zarnesti

Chiar și jurnalistii de la National Geographic au vizitat rezervația LiBEARty, pentru a afla cum reusesc angajații sanctuarului să salveze urșii din condiții îngrozitoare.

„A fost minunat să avem oportunitatea de a vizita sanctuarul – nu este o grădină zoologică, ci un loc de speranță în viitor”, se arată în reportajul National Geographic.

Sanctuarul este admirat de vedetele internaționale de la Hollywood. Actrița Evanna Lynch, faimoasă pentru rolul Lunei Lovegood din seria “Harry Potter”, a venit de două ori în România pentru a vizita rezervația, fiind impresionată de munca depusă pentru animalele sălbatice.

Pentru ediția aniversară de 5 ani a Maratonului Internațional Brașov, care a avut loc în mai 2019, organizatorii au ales ca simbol, concept al maratonului, ursul carpatin. O parte din fondurile strânse s-au dus către rezervația LiBEARty, din dorința de a contribui la munca extraordinară depusă de Asociația Milioane de Prieteni.

O vizită la LiBEARty vă aduce un tur ghidat in limba română sau engleză, cu posibilitatea de a opta pentru un tur cu trenulețul, pentru un cost extra de 20 lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru copii. Puteți privi urșii de la câțiva metri distanță și afla mai multe despre importanța protejării animalelor.

Program de vizitare

În functie de anotimp, sancturarul funcționează cu programe diferite, după cum urmează:

Program de toamnă: 1 septembrie-31 octombrie, de marți până duminică, cu tururi de la orele 9:00, 10:00, 11:00.

Program de iarnă: 1 noiembrie-30 aprilie, de marți până duminică, cu tururi de la orele 11:00, 12:15.

Program de primăvară: 1 mai-14 iunie, de marți până duminică, cu tururi de la orele 9:15, 10:15, 11:15.

Program de vară: 15 iunie-31 august, de marți până duminică, cu tururi de la orele 9:15, 9:45, 10:15, 10:45, 11:10.

Prețul biletelor

Prețurile diferă în funcție de tur, categoria de vârstă și orele de intrare. Un tabel complet se poate vizualiza aici.

Pentru a vă asigura că biletele nu sunt epuizate pentru turul dorit, puteți achiziționa bilete online aici.

Din motive de siguranță, în rezervație nu pot intra copiii cu vârsta de sub 5 ani.

Surse: digi24.ro, maratonulbrasov.ro, ziare.com, brasovultau.ro, millionsoffriends.org

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locul potrivit de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa vizitati Sanctuarul de ursi LiBEARty de la Zarnesti, la doar 30 minute plimbare cu masina din Brasov.

Hotel-Coroana_Brasovului
De vizitat in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart