Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 31, 2016

Sarbatorim Ziua Internationala a Copilului la Brasov

In 2016, Ziua Copilului se anunta o sarbatoare plina de culoare, zambete si voie-buna la Brasov! Festivaluri, concerte, teatru, petreceri in aer liber alaturi de animalele de la Zoo sau intre dinozaurii din Dino Parc.

Brasov-Panorama-Piata Sfatului

Frisbee la Castelul Bran

Jocul, culoarea, bucuria vor invada si anul acesta Castelul Bran si Parcul Regal. Cei mici sunt invitati sa serbeze Ziua Internaționala a Copilului intr-o lume medievala, recreata pentru a putea experimenta cateva episoade din viata cavalerilor si a domnițtlor de odinioara. Copiii se vor putea juca cu sabii din lemn, vor purta coifuri, se vor apara cu scuturi asemanatoare celor folosite pe vremuri in batalii adevarate, vor putea trage cu arcul la tinta si se vor intrece in mersul printre scuturi, legati la ochi. Cei mai timizi pot admira expozitia de arme si armuri medievale, iar cei mai creativi isi vor putea exprima talentul in cadrul atelierelor unde vor realiza jucarii din lemn, papuși traditionale si obiecte decorative din ceramica. Efortul lor va fi rasplătit, copiii putand pastra obiectul care a prins viata în mainile lor micute, dar pricepute. In plus, cei mici se vor putea costuma in cavaleri si domnite, pentru realizarea unor fotografii memorabile. Atmosfera va fi întregita de un fond muzical specific perioadei medievale. Copiii si cadrele didactice insotitoare vor beneficia de acces gratuit si vor primi cadou un frisbee jucaus pentru activitati de grup, in aer liber. In programul zilei dedicate celor mici, dar si iubitorilor de istorie si legenda, isi vor spune povestea si actorii teatrului de papusi pentru copii, ”Strada”, cu piesa ”Jack si vrejul de fasole”, dupa o poveste irlandeza.

 

Jocurile Copilariei la Zoo Brasov

De Ziua Copilului, Parcul Zoologic Brasov a pregătit mai multe surprize pentru cei mici: facepainting, desene pe asfalt, ateliere de creatie, concursuri si baloane colorate.

Faţă de prima ediţie, anul acesta am pregătit câteva noutăţi. Vor fi jocuri şi activităţi sportive, cu premii. Vom amenaja şi un podium, pentru acordarea premiilor, iar acţiunea va fi sprijinită şi de cofetăria care funcţionează în incinta parcului zoologic. Tot din 1 iunie, braşovenii vor putea vedea noile animale, respectiv leii albi, tigri albi bengalezi şi cămilele cu două cocoaşe.

a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru. Copiii cu varsta sub 14 ani beneficiaza de intrare gratuita.

 

Dino Parc Rasnov

De Ziua Copilului, Dino Parc Rasnov pregateste un program special pentru cei mici si nu numai. Petrecere, activitati educative, sectiuni tematice si expozitii cum ar fi ”Scheletul de mastodont”, ”Misterele genezei Carpatilor”, “Viata in Antarctica”, Evolutia omului preistoric”. Mai multe detalii puteti citi aici.

 

Festivalul International de Teatru pentru Copii ”Arlechino”

In perioada 31 mai – 5 iunie 2016, Teatrul pentru Copii Arlechino Brasov, are bucuria de a va invita la a doua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „ARLECHINO 66 – Caravana Povestilor”, alaturi de cele mai indragite personaje de basm: Mica Sirena, Frumoasa si Bestia, Gulliver, Craiasa Zapezii . In cadrul festivalului vor avea loc spectacole, expozitii, ateliere de creatie papusi, ateliere de lectura, workshopuri, concursuri. Programul activitatilor il puteti accesa pe pagina Teatrului Arlechino. Biletele s-au pus în vanzare la casa de bilete a Teatrului Arlechino Brasov, str. Apollonia Hirscher nr 10. Detalii la telefon 0268-475243 sau 0735-870773 – zilnic intre orele 8.00 şi 16.30.

 

Concerte ale Filarmonicii Brasov  – ”La portile afirmarii”

Cele două concerte se vor sustine in datele de 31 mai si 2 iunie 2016, la Sala Patria, incepand cu orele 19.00 si au rolul de a promova si sprijini tinerele talente. In cadrul primului concert din 31 mai 2016,  pe scena vor urca 7 solisti tineri, cu varste cuprinse intre 13 si 16 ani, elevi ai liceelor de muzica din Bucuresti, Brasov si Ruse (Bulgaria). Sub bagheta dirijorului Koichiro Kanno, în introducerea concertului, orchestra simfonica va interpreta Uvertura „Flautul fermecat” de W. A. Mozart. Programul concertului va continua în interpretarea celor 7 solisti, care vor interpreta parti din concerte si piese de mici dimensiuni:

P. Sarasate – Fantezia Carmen – Octavia Parlea (vioara) C. Stamitz – Concertul nr. 1 în Sol major ( partea I ) – Stefan Simion (violoncel) M. Bruch – Concert ( partea I ) – Izabella Dicu (vioara) A. Vivaldi – Dublu concert ( integral ) – Andreea Voicescu si Ioan Mara (chitara) H. Wieniawski – Poloneza de concert – Stefan Aprodu (vioara) C. Reinecke – Concertul în Do major ( partea I ) – Dimitar Dimitrov (flaut)

In cadrul concertului din 2 iunie, pe scena vor urca trei tineri solisti din Japonia si Romania. Acestia vor interpreta, acompaniati de orchestra simfonica, concertele integral, astfel:

C. M. von Weber – Uvertura „Oberon” H. Vieuxtemps – Concertul nr. 5 Solista : LISA YASUDA – vioară ( Japonia ) V. Bassi – Fantezie pe o temă de Rigoletto Solist : SZILAMER BENEDEK – clarinet Rachmaninov – Concertul nr. 2 Solist : HAYATO SUMINO – pian ( Japonia )

Biletele pot fi rezervate pe site-ul Filarmonicii Brasov.

 

Parc Aventura Brasov

Pentru cei dornici de adrenalina, miscare si senzatii tari, Parc Aventura este destinatia ideala: activitate sportiva si recreativa in aer liber, un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia si cu prietenii. Acesta dispune de 15 trasee de dificultate progresiva, fiind cel mai mare parc de aventura din Europa de Est. Detalii legate de program si tarife gasiti pe pagina oficiala Parc Aventura.

 

 

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

 

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2016 la Brasov! Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la cateva minute plimbare de Casa SfatuluiBiserica Neagra si Piata Sfatului. 

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart