Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

august 23, 2016

Septembrie incepe la Brasov cu a II-a editie AMURAL

 La Brașov, toamna începe cu cea de-a II-a ediție AMURAL – Festival Vizual, În perioada 01 – 04 septembrie 2016, zidurile Cetății Brașovului vor fi animate de 80 artiști vizuali consacrați, veniti de pe 4 continente, care să inspire și să ne conecteze la spiritul creativ global.

Amural 2016

Ce este AMURAL?

AMURAL – Festival Vizual După Ziduri este o inițiativă privată a unui grup de tineri creativi din Brașov. Misiunea lor este de a scoate arta din galerii și muzee și a o propune publicului într-un mod sincer și alternativ. Evenimentul propune o soluție de conversie urbană temporară pentru zona După Ziduri. Miza festivalului este de a conecta orașul cu cele mai noi și mai spectaculoase manifestări creative, într-un cadru ce îmbină perfect istoria și natura cu arta și tehnologia. Cu timpul, gusturile oamenilor se vor ascuți, iar Brașovul va deveni o gazdă permanentă a frumosului.

Ce oferă AMURAL?

Video-mapping, instalații, pictură murală, ilustrație, fotografie, design, film, animație muzică, Visual Poetry sunt cele 8 arte vizuale care ne vor încânta

Interacțiunea publicului cu cele mai noi domenii ale artelor vizuale

Peste 80 de artiști români și internaționali fac programul celor patru zile de cultură și entertainment în care publicul va putea interacționa cu cele mai noi domenii ale artelor vizuale, dar și cu muzica și poezia, într-un spațiu unic din centrul Brașovului ce adună fortificații medievale și pădure – După Ziduri.

Noutatea pe care o duce Amural publicului din România este concentrarea în jurul video-mappingului – un gen de conținut care aparține viitorului, fiind deja exploatat în forță ca formă de exprimare artistică și de advertising în cele mai dezvoltate țări. Una dintre primele proiecții video pe obiecte 3D a fost făcută tocmai în 1969, de către Disneyland, în timp ce la noi au devenit mai populare în ultimii câțiva ani. Printre inițiatorii AMURAL sunt artiști video ce s-au angrenat în organizarea festivalului pentru că au realizat puterea pe care o are acest nou mediu de exprimare artistică.

Cinematograf în aer liber, muzică live și electronică

În curtea colegiului Aprily Lajos va fi organizat un cinematograf mai mare decât cel de anul trecut, iar pădurea va fi împânzită de instalații de lumină. În plus, vor fi și două scene, unde ziua se desfășoară concerte cu muzica live, iar noaptea, petreceri cu muzică electronică.

Printre surprizele acestui an se numără Microfeel – un VDJ din Spania, iar Erdal Inci şi Cagri Taskin care vor veni din Turcia pentru a ține un curs de fotogrametrie, Erdal aducând cu el GIF-urile sale virale.

Premieră în România, expoziția „1% Privilege in a Time of Global Inequality”

Totodată, Expoziția curatoriată de Myles Little „1% Privilege in a Time of Global Inequality” poposește pentru prima dată în România la AMURAL. Iar faimosul cerber realizat anul trecut de Pisica Pătrată, Irlo și Robert Obert pe peretele Cinematografului Popular va fi înlocuit de unul dintre personajele italianului Mr. Thoms.

Demonstrație impresionantă de logistică

Pentru organizarea festivalului au fost aduse o serie de echipamente de proiecție speciale, puse la dispoziție de Euro Educațional. „Logistica necesară este impresionantă, fiind nevoie de mulți kilometri de cabluri electrice pentru a alimenta proiectoarele, care nu sunt deloc ieftine și vor fi montate în zone dificile, două dintre ele chiar peste pârâul Graft. De exmplu, în zona Turnului Alb vor fi două proiecții, una pe turn, iar alta pe o stâncă din zonă. Pe zidurile Cetății, dincolo de Bastionul Graft, va fi o proiecție cu o lățime de 20 de metri”, a explicat Răzvan Pascu, unul dintre organizatori.

Cultura, prezent și viitor

Proiecțiile vor debuta de la ora 21.00 și se vor încheia târziu în noapte, la ora 1.00. De asemenea, pe zidul vechiului Cinema Popular va fi realizată și o pictură murală, care va rămâne mărturie a festivalului și va da culoare clădirii, aflate acum în paragină.

Organizatorii au mai precizat că au dorit ca artele vizuale să fie disponibile oricui, de aceea accesul la aceste manifestări vizuale va fi gratuit. Pe de altă parte, însă, dat fiind că locaţiile nu permit foarte mulţi participanţi, pentru activităţile din timpul nopţii şi concertele vor fi percepute taxe. Concertul de la Bastionul Ţesătorilor va costa 15 lei/bilet, iar cel de la Turnul Alb 20 lei/bilet. Organizatorii au introdus şi abonamente care să fie valabile pentru toate cele 4 zile de festival, în valoare de 90 de lei. Acestea se pot achiziționa de aici.

Programul complet al Festivalului Vizual AMURAL poate fi consultat pe pagina organizatorului, iar detalii despre artistii inscrisi sunt postate cu regularitate pe pagina de Facebook.

AMURAL Festival Vizual from AMURAL

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei Sfatului, Str. Republicii și Bisericii Negre. Va invitam sa va bucurati de aer curat, de munte si de cel mai spectaculos Festival de Arte Vizuale din Romania, AMURAL!

 

Evenimente in Brasov

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart