Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 3, 2018

,,Festival du film francais’’ la Cinemateca Patria din Brașov

,,Festival du film Francais” va avea loc  în perioada 3-6 mai 2018 la Cinemateca Patria din Brașov. Filmele franceze ce vor fi difuzate sunt inspirate din protestele din Mai 1968, ce au adus schimbări în Franța, iar ulterior în toată Europa Occidentală.

 

,,Festival du film francais’’ 2018 la Cinemateca Patria din BrașovZilele Filmului Francez se sărbătoresc la Cinemateca Patria în perioada 3-6 mai 2018 și prezintă cele mai noi filme ale tinerilor regizori francezi, acestea fiind subtitrate în limba română. ,,Festival du film Francais” a ajuns la cea de a 22-a ediție și este organizat de Alianța Franceză Brașov, Cinemateca Patria și Primăria Brașov, cu sprijinul Institutului Francez.

Festivalul Filmului Francez (FFF) este inspirat din întreaga simbolistică a protestelor din Mai 1968, de la care s-a preluat una dintre devizele cele mai cunoscute ,,Fiți realiști, cereți imposibilul!’’. Cuvântul de ordine al festivalului este ,,schimbare’’, schimbare de idei, de idealuri, de perspective, de viață și de societate.

Seria filmelor de la ,,Festival du film francais’’ începe cu Jusqu’à la garde de Xavier Legrand (2017). Filmul a fost distins în 2017, atât cu Leul de argint pentru cel mai bun regizor la „Mostra”, Festivalul de film de la Veneţia, cât şi cu Premiul publicului la Festivalul de la San Sebastian. Pelicula surprinde existenţa tragică a unei familii ce se ceartă pentru custodia unicului fiu, schițând  astfel imaginea unei societăţi în pragul exploziei, sufocată de propriile convenţii şi laşităţi.

Filmele din secțiunea Cahiers du cinéma se concentrează pe legătura ambiguă dintre film și teatru. Prieten vechi al Festivalului Filmului Francez din România, Joachim Lepastier, critic la Cahiers du cinéma, explorează jocul între „a fi” şi „a părea” în viaţa de zi cu zi, pe scenă şi în film, dar şi limitele, complicităţile şi divergenţele între realitate, teatru şi marele ecran.

În acelaşi spirit analitic şi contestatar, Panorama expune câteva din cele mai bune creaţii cinematografice franceze din ultima vreme, filme care s-au impus atât în sălile de cinema cât şi în marile festivaluri internaţionale.

Intrarea la festival este liberă, iar biletele se pot rezerva online sau pot fi achiziționate de la casa de bilete Cinemateca Patria cu o oră înainte de proiecție.

 

Program Festival Film Francez

Joi, 3 mai ziua 1

 • 17:00 – secțiunea Panorama – Jusqu`a la garde (2018)
  Regia: Xavier Legrand
  Durata: 93 min
 • 19:00 – Secțiunea Cahiers du Cinema – Barbara (2017)
  Regia: Mathieu Amalric
  Durata: 97 min

Vineri, 4 mai – ziua 2

 • 17:00 – secțiunea Panorama – De toutes mes forces (2017)
  Regia: Chad Chenoug
  Durata: 98 min
 • 19:00  – secțiunea Panorama – Une vie violente (2017)
  Regia: Thierry de Peretti
  Durata: 107 min

Sâmbătă, 5 mai – ziua 3

 • 17:00 – secțiunea Competiţie – Si tu voyais son coeur (2018)
  Regia: Joan Chemla
  Durata: 86 min
 • 18:45 – secțiunea Panorama – Felicite (2017)
  Regia: Alain Gomis
  Durata: 123 min

Duminică, 6 mai ziua 4

 • 17:00 – secșiunea Panorama – Ivan Tsarevitch et la princesse changeante (2016)
  Regia: Michel Ocelot
  Durata: 53 min
  Film pentru copii
 • 18:15 – Cahiers du Cinema – L`Esquive (2005)
  Regia: Abdellatif Kechiche
  Durata: 117 min

Surse:  zilesinopti.rorfi.ro, cinemateca.ro;

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Biblioteca Județeană „George Barițiu”, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam sa vizionati filmele franceze de la ,,Festival du film francais”, la Cinemateca Patria din Brasov.

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart