Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

februarie 14, 2018

Spectacolul de teatru premiat „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev se joacă la Brașov

Teatrul de Artă București prezintă vineri, 23 februarie 2018, orele 19.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, spectacolul triplu premiat, „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș.

 

Un depou, doi paznici tineri – Dima (Rareș Andrici) și Gleb (George Constantinescu) – și sufletul Olgăi (Mihaela Popa), în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea,

declară Bogdan Budeş, regizorul spectacolului.

În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut.

 

Piesa lui Vasili Sigarev, pe lângă calitatea subiectului şi lumea pe care o aduce în scenă, mai are un atu: partiturile actoriceşti. Trei roluri ofertante, pe muchia fină dintre eşec şi performanţă; uşor de tratat superficial şi formal, greu de asumat, dar odată realizată simbioza dintre gândul limpede al actorului şi carnea acestor personaje, impactul în sală este frontal. Iar asta se întâmplă la Teatrul de Artă; trei actori care umplu până în cele mai mici colţuri aceste forme sufleteşti contorsionate şi le trăiesc până la capăt.

– Alina Epîngeac, Yorick.ro (aprilie, 2017)

Dureri fantoma. Foto: Dan Andrei

 

Spectacolul „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev a avut premiera la Teatrul de Artă București in luna martie 2015, iar până în prezent a participat la numeroase festivaluri de teatru din țară – Fest(in) pe Bulevard, Festivalul 25 de ore de teatru nonstop, Sibiu, Festivalul de teatru BABEL FAST, Targoviste, Festivalul de teatru Antagon, Timisoara, Maratonul Teatrului Independent, Bucharest Fringe, Festivalul National de Teatru Independent.

În 2015, „Dureri fantomă” a adus lui George Constantinescu – „Gleb”, premiul pentru Cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, iar doi ani mai târziu, același premiu i-a fost acordat la FITIC – Festivalul Internațional de Teatru Independent din Constanța.

În iunie 2017, spectacolul „Dureri fantomă”, producție a Teatrului de Artă București, a primit Marele Premiu al Festivalului Internațional de Teatru „Kolyada-Plays” 2017 de la Ekaterinburg, Rusia. Producția a fost desemnată, în unanimitate, de către juriul format din nouă jurați, ca fiind Cel mai bun spectacol al festivalului, după ce a concurat cu 37 de spectacole din 6 țări.

În „Dureri fantomă”, un text emoționant, plin de lumini și umbre, cu treceri de la umor amar la drama brutală, Bogdan Budes alege, în ciuda spațiului frust al scenei, să exploreze acele zone în care se ascund traumele și care sunt destul de greu de adus pe scenă, când vrei să nu anulezi efectul dramatic. Povestea e puternică și seducătoare, atât pentru regizor, cât și pentru cei trei actori (…) care i se supun și o fac, în același timp, să trăiască pe scenă, să impresioneze și să emoționeze, fără sa se teama de efectul emotiei.

– Monica Andronescu, critic de teatru.

Din distribuție fac parte Rareș Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa, iar traducerea din limba rusă, a piesei, este semnată de Marina Palii.

 

Bilete

Preț: 38,30 lei – 43,70 lei

Biletele au fost puse în vânzare online, pe mystage.ro și la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Durata:  70 minute, fără pauză

 

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag si in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre, la 10 minute plimbare de Centrul Cultural Reduta. Vă asteptam la un spectacol premiat, „Dureri fantomă” de Vasili Sigarev.

Evenimente in Brasov , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart