Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 21, 2015

Stagiunea estivala a concertelor de orga din Biserica Neagra

Cea de-a 63-a stagiune estivala a concertelor de orga din Biserica Neagra a debutat in acest an in 2 iunie si cuprinde un număr total de 36 de concerte.

Biserica Neagra, Brasov

Biserica Neagra, Brasov
(foto: Vlad Moldovean)

Christian Plajer, Prim-preot al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov, a declarat ca „Muzica de orga  este în stransa legatura cu locul special pe care acest instrument il are în cadrul bisericii. Pentru că este un instrument liturgic, dorim ca experienta muzicala a publicului să fie completata la fiecare concert de un cuvant biblic pentru suflet”..

Concertele sunt sustinute la cea mai mare dintre cele trei orgi ale Bisericii Negre, care a fost proiectata special pentru spaţiul în care se află. Se spune ca, daca ar fi dusa în altă parte, orga nu ar mai suna la fel de frumos. A fost construita intre 1836 si 1839 si are aproape 4.000 de tuburi puse pe 84 de randuri. La acea vreme a costat peste 10.000 de florini, adica aproximativ un milion de euro în banii de astazi.

La stagiunea estivala din acest an vor fi prezenti artisti din Elvetia, Japonia, Germania, Ungaria, Norvegia, Italia, Statele Unite si Romania.

Puteti participa in fiecare zi de marti, joi si sambata incepand cu ora 18:00 (pentru concertele din iulie si august) si in fiecare zi de marti, aceeasi ora, in luna septembrie

Concertele de orga din Biserica Neagra dureaza, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 10 lei. Copiii cu varsta mai mica de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiaza de gratuitate.

Hotel Coroana Brasovului

Hotel Coroana Brasovului – cazare in centrul vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu mare drag in vara 2015 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la cateva minute plimbare de Piata SfatuluiBiserica Neagra si Str. Republicii. Va invitam sa va bucurati de aer curat, de istorie si de celebrele concerte de orga din aceasta vara.

 

De vizitat in Brasov, Evenimente in Brasov , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart