Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 31, 2018

„Tosca” deschide Luna Puccini la Opera Brașov în 2018

Opera Brașov va începe luna iunie în forță cu drama „Tosca” de Giacomo Puccini. Punerea în scenă va fi un omagiu adus împlinirii celor 160 de ani de la nașterea marelui compozitor.

 

„Tosca” deschide Luna Puccini la Opera Brașov!

Libretul operei a fost creat de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victor Sardou. Spectacolul grandios va avea loc sâmbătă, 2 iunie 2018, la ora 18:30 și este așteptat un public cât mai numeros.

Piesa de teatru a fost montată la Paris în anul 1887 și a fost vizionată de Giacomo Puccini în același an, la Milano. Rolul titular a fost interpretat de celebra actriță Sarah Bernhardt. Impresionat de subiectul dramatic, Puccini compune opera „Tosca” în anul 1899, după o colaborare furtunoasă cu cei doi libretiști și cu editorul Giulio Ricordi.

Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. În rolul titular a evoluat soprana Hariclea Darclée. La cererea artistei,  compozitorul a compus aria „Vissi d´arte…” devenită astăzi una dintre cele mai îndrăgite arii de operă.

Hariclea Darclée a fost o cântăreață de operă, de origine română, cu voce de soprană. A debutat într-un recital de canto în 1881 pe scena teatrului din Brăila, orașul său natal. A plecat la Paris unde a fost remarcată de Charles Gounod, care îi încredințează rolul Margaretei din opera sa, „Faust”. Se pare că tot Gounod a fost acela care i-a sugerat luarea numelui Darclée. În scurt timp, Hariclea Darclée cucerește publicul și devine preferata multor compozitori. Astfel, Giacomo Puccini compune, pentru vocea ei, „Tosca”, Pietro Mascagni, „Iris”, iar Alfredo Catalani, „La Wally”. Hariclea Darclée s-a impus ca primadonna în marile teatre de operă de la Paris, Berlin, Florența, Milano, Roma, Buenos Aires, Lisabona, Barcelona, Madrid, Monte Carlo, Moscova și Sankt Petersburg.

Montarea de la Opera Brașov a operei „Tosca” a fost realizată, în 2013, de regizorul italian Matteo Mazzoni, împreună cu scenografa Rodica Garștea.

Din distribuția operei vor face parte artiștii: Cristina Radu (debut) – Floria Tosca, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași) – Mario Cavaradossi, Lucian Petrean (Opera Națională București) – Scarpia, Dan Popescu (debut) – Angelotti, Lorand Cristian – Sacristanul, Nicolae Zaharia – Sciarrone, Claudiu Bugnar – Spoletta, Paul Tomescu – Temnicerul, Mariana Lazăr – Pastorul, Nicoleta Sasu – Statuia. Asistent regie: Asineta Răducan. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Marilena Aldea.

Alături de Orchestra și Corul Operei Brașov, vor cânta și seniorii din Corul de Copii UNISON. Conducerea muzicală a spectacolului va aparține maestrului Nicolae Dohotaru  de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” Chișinău.

TOSCA, această atât de familiară melodramă, oferă o imagine complexă a sintezei dintre tradiţia verdiană şi verism, prin împletirea lirismului sentimental cu accentele eroico-tragice ale desfăşurării teatrale.

În Luna Puccini, spectatorii vor avea ocazia să mai urmărească și alte lucrări însemnate compuse de acesta, precum „Boema”, „Gianni Schicchi”.

 

Bilete

Prețul unui bilet este 30 lei sau 20 lei, în funcție de amplasarea în sală.

Biletele se vând la sediul Operei Braşov din str. Bisericii Române nr. 51. Acestea se pot achiziționa de marți până vineri, între orele 10:00-17:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Surse: opera-brasov.ro, wikipedia.org;

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la 10-15 minute plimbare de Piața Sfatului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam într-un numar cat mai mare la Opera Brasov, în deschiderea operei „Tosca”.

Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart