Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 10, 2019

Tur nocturn printre expoziții la Noaptea Muzeelor 2019

Muzeele și galeriile de artă își vor de deschide și anul acesta ușile pentru cei care vor participa și anul acesta la Noaptea Muzeelor.

Aflat la ediția cu numărul 15 care va avea loc pe 18 mai 2019, evenimentul Noaptea Muzeelor îi îndeamnă pe curioși să treacă pragul muzeelor pentru o vizită nocturnă printre exponate. Sute de instituții de cultură din toată țara au pregătit pentru vizitatori expoziții tematice, piese de teatru, recitaluri ale artiștilor locali și multe alte surprize.

Iată care sunt instituțiile de cultură care s-au înscris până acum la Noaptea Muzeelor 2019:

Muzeul Casa Mureșenilor (program 18:00-00:00)

Casa Mureșenilor va găzdui anul acesta ateliere de bio-chimie și realitate augmentată, câteva concerte și expoziția „Istoria calculatorului”.

Casa Ștefan Baciu (program 18:00-00:00)

Cei care vor călca pragul Casei Ștefan Baciu vor putea participa la un atelier de origami, o expoziție de artă, un concert și chiar la evenimentul „Poezii pe întuneric”.

Asociația Cultour – Piața Sfatului (program 19:00-22:00)

Cei care doresc să întâlnească trei personaje care au marcat istoria Brașovului sunt așteptați în Piața Sfatului pe 18 mai, unde reprezentanții Asociației Cultour îi vor readuce la viață pe Johannes Honterus, Maria Băiulescu și Elena Mureșianu.

Noaptea Muzeelor Brasov 2019

Muzeul Casa Junilor – Expoziția Portul tradițional al femeilor și al Junilor din Schei și Brașovechi (deschis între orele 18:30-00:00)

Expoziția prezintă portul tradițional și costumele Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi. Noaptea Muzeelor este unul din rarele momente când publicul poate admira frumosul port tradițional al vechii comunități românești din Brașov.

Muzeul Casa Sfatului (program 16:00-00:00)

Situat în Piața Sfatului, muzeul Casa Sfatului se pregătește să surprindă vizitatorii cu o serie de expoziții tematice, printre care Expoziția „Brașov 1987” sau Expoziția „Studio Dacia Felix”.

Rope Street Muzeum Night (program 11:00-22:00)

Un muzeu despre fața nevăzută a Brașovului, care va descoperi clădirile pierdute din picturi și va ilustra a doua cea mai mare dioramă despre centrul istoric al orașului. Vizitatorii vor putea cumpăra suveniruri unice, simboluri ale istoriei brașovene.

Muzeul Civilizației Urbane (program 18:00-00:00)

Aflat în apropiere de Piața Sfatului, într-o clădire cu o deosebită importanță istorică și culturală, Muzeul Civilizației Urbane ilustrează stilul de viață al locuitorilor din mediul urban pe parcursul a trei secole. Muzeul a pregătit pentru ediția din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor o serie de expoziții, dar și un concert de clavecin și muzică de cameră.

Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea (program 18:00-00:00)

Vizitatorii care vor trece prin Rupea pot vizita expoziția permanentă a Muzeului Etnografic „Gheorghe Cernea”, o expoziție care ilustrează viața rurală a locuitorilor din jurul localității Rupea.

Surse: facebook.com, noapteamuzeelor.org

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2019 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii fata in fata cu Biserica Sf Nicolae. Va invitam sa explorați galeriile muzeelor si sa aflati mai multe despre istoria brasovenilor la evenimentul Noaptea Muzeelor 2019.

Hotel-Coroana_Brasovului
Evenimente in Brasov , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart