Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

iulie 26, 2018

Turul Brașovului cu autobuzul turistic

Cele mai importante obiective turistice din Brașov pot fi vizitate începând cu data de 15 iunie 2018 cu autobuzul turistic, pus la dispoziție de către RATBV, care face un tur istoric al orașului.

 

autobuz turistic brasov 2018 program orar traseuDe la data de 15 iunie 2018, obiectivele turistice ale Brașovului pot fi vizitate cu autobuzul turistic. Cele mai importante monumente și locații ale orașului sunt incluse într-un circuit turistic, parcurs pentru turiști si brașoveni de către autobuzul turistic al Brașovului.

Autobuzul este dotat cu instalație de aer condiționat, wi-fi și este inscripționat distinctiv, pe tabela electronică fiind afișat mesajul Touristic Bus.  În autobuz este montat un ecran LCD pe care rulează imagini şi informaţii scrise despre obiectivele turistice pe lângă care se trece, în limbile română, engleză şi franceză. De asemenea, în autobuz sunt amplasate şi mai multe suporturi în care sunt postate pliante cu informaţii pentru turişti.

Începând cu data de 6 iulie, accesul în autobuz se face pe baza unei brătări colorate, prețul brățării fiind de 10 lei. Brătările au culori diferite in funcție de fiecare zi a săptămânii. Brățara poate fi cumpărată de la soferul autobuzului, îşi pierde valabilitatea la sfârşitul orarului de circulaţie al acelei zile şi este valabilă doar pentru traseul turistic.

Pe baza brățării, călătorii sunt plimbați pe un traseu de 6,8 km, care îi poartă pe la cele mai importante obiective ale orașului: Livada Poştei – Strada Mureşenilor (Piaţa Sfatului) – Strada G. Bariţiu – Strada C. Brâncoveanu – Strada Prundului – Strada Poarta Schei – Strada N. Bălcescu – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Aleea T. Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa) – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Strada N. Bălcescu – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Strada Agrişelor – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poştei.

Pe traseu sunt amenajate 7 staţii de îmbarcare/debarcare, respectiv Livada Poştei – Piaţa Sfatului – Piaţa Unirii (Prundului) – Liceul „Andrei Şaguna” – Aleea „Tiberiu Brediceanu” – Star – Primărie.

Pentru cei care doresc să admire Brașovul cu autobuzul, se vor face 10 curse pe zi, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminica in intervalul orar 09:00-18:00. Programul autobuzului poate fi consultat în fiecare dintre cele 7 stații ale autobuzului, sau pe site-ul RATBV. Stația de plecare a autobuzului este în Livada Poștei, în fața Casei Băiulescu iar plecarea din această stație se va face începând cu ora 09:00. Avantajul principal al autobuzului este faptul că trece din oră in oră prin stații, astfel, călătorii pot să coboare și să viziteze obiectivele, reluând apoi călătoria din același punct. Călătorii pot face un număr nelimitat de călătorii în ziua în care a fost validat biletul.

Busul turistic va fi funcţional până în toamnă. „Dacă va exista cerere, îl vom introduce şi iarna şi, dacă este cazul, vom introduce şi mai multe sau vom modifica şi traseul. Vrem să vedem cum funcţionează, vrem să le asigurăm turiştilor care vin în Braşov cât mai multe facilităţi”, a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Braşov.

 

Surse: newsbv.ro, adevarul.ro, mytex.ro, bzb.ro, ratbv.ro 

 

 

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in 2018 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, la doar 10 minute distanță de Livada Poștei, in imediata apropiere a Bisericii Negre si Str. Republicii. Va invitam să trăiți experiențe unice, senzațiil și iluziil optice care vă vor pune simțurile la maximă încercare.

Informatii turistice , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart