Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

noiembrie 2, 2016

Vița de Vie – lansarea albumului Șase(+) la Brașov

Vița de Vie lansează Șase (+), prima parte a noului album „Șase/Șase”. După lansarea oficială care a avut loc în București, la Arenele Romane cu câteva zile în urmă, trupa își continuă turneul de promovare a noului material cu un concert în Rockstadt Brașov, în data de 12 noiembrie 2016 și în alte 16 orașe din țară.

Această primă parte a albumului se numește „Șase (+)” și, după cum se subînțelege din titlu, contine 6 piese, fiecare dintre acestea cu propria poveste. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul anului în intregime fanilor, prin intermediul newsletterelor: „Luna si noi”, „Pe plaja-n Vama la 5”, „Inimi surde”, „Somn ușor” și „Metaforă de toamnă”, iar ultima dintre acestea, „Hai încearcă”- feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H urmează să fie descoperită pe album.

 

vita de vie rockstadt brasov lansare album sase plus

 

Planul de lansare a albumului este unul amplu, etapizat, după cum explică solistul Adrian Despot:

Șase/Șase este spart in două albume, prima parte o lansăm pe 29 octombrie la Arenele Romane în București, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este <planul nostru cincinal> pe un an jumătate, început pe 20 februarie 2016 cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un single pe fiecare 20 ale lunii.

Single-ul „Somn uşor” a luat naştere în urma concursului „Join the Band”, organizat pe pagina de Facebook a trupei Vița de Vie. Aproape 300 de fani s-au înregistrat și au cântat variantele lor de strofe pe piesa propusă de trupă. Doi dintre aceștia au fost selectați să intre în studio pentru a înregistra noul single alături de formație și au urcat pe scenă la concertul de lansare a albumului.

„Luna si noi” este compusă pentru coloana sonoră a filmului „Ziua când am dat de aripi”, în regia lui Dan Iliuță și este cântată împreună cu partea feminină a grupului Blue Noise.

„Pe plajă-n Vamă la 5” s-a născut în urma unei experiențe din vara 2012, când Vița de Vie avea prima reprezentație la Festivalul „Folk You” din Vama Veche.

Erau niște copii strânși în cerc, în jurul unui foc, care cântau lângă mare. Ne-am oprit și ne-am așezat lângă ei, am început să cântăm împreună, am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cantec și pasa chitara mai departe. Afară era lumină deja, dar nimeni nu se lăsa dus. A fost unul dintre acele momente când senzația de timp dispare și este înlocuită cu o densă și continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singură chitară. Asta s-a întâmplat pe plajă în Vamă la 5,

povestește Adrian Despot. Povestea s-a încheiat cu ideea nebună de a-i găsi pe necunoscuții de atunci și a-i strânge din nou împreună, de data asta în București, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a și întâmplat. Videoclipul piesei este realizat într-o manieră neobișnuită și prezintă în slow motion trecerea de la o stare pasivă la una euforică, exemplificând într-un mod foarte artistic mesajul cântecului.

vita-de-vie

Cele șase simboluri de pe copertă, fiecare aparținând uneia dintre piese, sunt așezate în forma unui zar. Grafica albumului „Șase/Șase” este conceputĂ de Adrian Iota, iar conținutul CD-ului promite și alte „surprize”.

Prețul unui bilet este de 40 de lei și poate fi achiziționat la intrare, în seara evenimentului.

Detalii suplimentare puteți afla accesând pagina oficială a evenimentului aici.

 

 

 

Hotel-Coroana-Brasovului-cazare-in-centrul-vechi-300x212

Cazare in Brasov

Va asteptam cu drag in toamna 2016 la Brasov!

Hotel Coroana Brasovului***, situat in Piata Unirii, este locatia perfecta de cazare in centrul vechi al Brasovului, in imediata apropiere a Pietei Sfatului, Str. Republicii și Bisericii Negre. Va invitam sa va bucurati de aer curat si de muzică bună, la lansarea albumului Șase (+) semnat Vita de Vie!

 

Evenimente in Brasov , , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart