Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

mai 30, 2014

Ziua Copilului la Braşov 2014

gulliver-in-tara-piticilor-1-iunie-brasov-2014

Ziua copilului Braşov 2014
foto: Opera Braşov

Duminică 1 iunie 2014, la Braşov, sunt așteptați toți copiii, alături de cei mari. Brașovul a pregătit programe speciale la Cinemateca PatriaOpera Braşov şi nu în ultimul rând la Castelul Bran, care devine Castelul Copiilor.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă multe guverne au introdus Ziua copilului, care se sărbătoreşte la date diferite.

Aşa cum bine stiţi în România Ziua copilului, numită şi Ziua internaţională a copilului, se sărbătoreşte pe 1 iunie.

Cinemateca Patria a pregatit un program special cu ocazia zilei de 1 iunie. In plus, toti copiii au intrarea gratuita!!!

 • 11.00 – Matineu copii: Peter Pan (SUA, 1953; Animatie, Dublat in limba romana, Durata: 77 min.
 • 17.00 – Golden Classics: Mary Poppins (SUA, 1964); Regia: Robert Stevenson, Cu: Julie Andrews, Dick Van Dyke; Comedie, muzical, Durata: 139 min. Aniversarea de 50 de ani !!! 5 premii Oscar
 • 19.30 – Seara de Oscar: Hugo (SUA, 2011); Regia Martin Scorsese, Cu: Asa Butterfield, Ben Kingsley; Aventuri, copii, Durata: 126 min.

La Sala Operei din Braşov, duminică 1 iunie, începând cu ora 17.00 are loc spectacolul pentru copii, şi nu numai, Gulliver în Ţara Piticilor, regizat după cartea scriitorului englez Jonathan Swift, „Aventurile lui Gulliver”.

În spectacolul pentru copii Gulliver în Ţara Piticilor, se confruntă personaje reale şi personaje fantastice, temele principale fiind prietenia, încrederea, adevărul şi minciuna. Spectacolul este viu, vesel, ritmat… cu multe învăţăminte despre adevăr şi minciună. Copiii vor înţelege că minciuna nu ajută, că o viaţă în care se minte devine grea şi urâtă.

Duminică, 1 iunie 2014, Castelul Bran devine Castelul Copiilor între orele 9.00 şi 18.00. Copiii se vor bucura de jocuri medievale, ateliere de creaţie şi de alte activităţi culturale, specifice vârstei, care vor fi organizate atât în interiorul Castelului Bran, cât şi în Parcul Regal.

În Parcul Regal al castelului va avea loc o petrecere medievală pentru copii care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada şi scutul, atelier de pictură pe sticlă şi pe lemn, atelier de olărit şi ceramică medievală, atelier de păpuşi şi broderie, atelier de spade din lemn şi atelier de jucării din lemn. Cei mai harnici şi pricepuţi dintre copii vor primi cadou produsul finit.

Vă aşteptăm cu mare drag la Braşov să ne bucurăm de copii din noi!

Hotel Coroana Brașovului*** este alegerea perfectă de cazare în Centrul Brașovului, la câteva minute de Piaţa Sfatului şi 15 minute de Sala Patria.

Evenimente in Brasov , , , , , , ,

  Dată sosire:

  Dată plecare:

  ×

   Dată sosire:

   Dată plecare:

   ×

    Arrival date:

    Departure date:

    ×

     Arrival date:

     Departure date:

     ×
     SWITCH THE LANGUAGE
     Cart