Piaţa Unirii, Braşov | Tel.+40-268-513866; +40-735-345663 | rezervari@coroana-brasovului.ro

aprilie 23, 2014

Zilele Braşovului, 24-27 aprilie 2014

zilele-brasovului-2014

Zilele Braşovului 2014

Săptămâna Luminată reprezintă prilej de sărbătoare la Braşov.

În fiecare an, în Săptămâna Luminată, braşovenii şi turiştii urmăresc serbările junilor şcheieni, unice în lume, a căror origine se pierde în negura vremurilor.

Ediţia din acest an, a binecunoscutului eveniment Zilele Braşovului, are ca scop principal promovarea valorilor şi tradiţiilor specifice zonei. Prin acest eveniment se vor susţine artiştii braşoveni aflaţi la început de drum, care doresc să folosească acest prilej pentru a se face cunoscuţi. Patru trupe braşovene şi-au exprimat intenţia de participare la ediţia din 2014: Jockers, King’s Project, Frappe şi The Band. Acestea vor evolua în deschiderea concertelor de vineri şi sâmbătă.

Braşovenii şi turiştii vor avea parte de târguri tradiţionale, de flori, bunătăţi şi meşteşuguri populare; concerte cu artişti braşoveni, dar şi artisti de marcă, printre care Holograf, DJ Project şi Andreea Bălan. Cel mai aşteptat moment al Zilelor Braşovului este parada celor şapte grupuri de juni braşoveni (Junii Tineri, junii Bătrâni, Junii Curcani, junii Dorobanţi, Junii Braşovecheni, Junii Roşiori şi Junii Albiori) din Duminica Tomii.

De Zilele Braşovului se vor organiza şi festivităţi, evenimente teatrale, cinecluburi, concursuri şi spectacole organizate de instituţiile de cultură din Braşov ori de asociaţii şi organizaţii care îşi desfăşoară activitatea în Braşov.

Vezi programul complet pentru Zilele Braşovului, 24-27 aprilie 2014!

junii-brasovului-2014

Parada celor şapte grupuri de Juni Braşoveni
sursa foto: www.brasovromania.net

Junii, de-o vârstă cu Şcheiul. Cea mai veche informaţie despre Juni datează din 1728 şi este conţinută de un document care se află în arhiva Bisericii Sfântul Nicolae din Şchei. Organizaţia Junilor este însă mult mai veche, originea ei fiind legată de primii locuitori ai Şcheilor. Junii au constituit dintotdeauna o formaţiune locală a românilor, care îşi are originea în organizaţia militară a românilor din Principate, fapt dovedit de numeroşi cercetători ai acestei străvechi populaţii. De-a lungul timpului, serbările junilor au fost considerate simple manifestaţii prin care se sărbătorea venirea primăverii sau petreceri ale tineretului şcheian constituit într-o organizaţie sporadică, născută prin imitare sau influenţă străină. Serbările junilor au mai fost legate şi de activitatea preoţilor de la Biserica Sfântul Nicolae care urmărea animarea petrecerilor din perioada sărbătorilor pascale şi, totodată, educaţia tinerilor. Aceste interpretări eronate au încercat să minimalizeze importanţa şi unicitatea tradiţiei şcheiene. În realitate, Junii s-au constituit într-o străveche organizaţie militară a Şcheilor, cu sprijinul voievozilor români din Principate, în secolul al XIV-lea, cu scopul de a întări apărarea şi unitatea pământurilor din Ţara Bârsei. Prima publicaţie care le tipăreşte numele este „Gazeta de Transilvania“, din 26 martie 1839.

Vă aşteptăm cu mare drag la Zilele Braşovului!

Hotel Coroana Brașovului***, situat în faţa Bisericii Sfîntul Nicolae, este alegerea perfectă de cazare în centrul vechi al Brașovului,  la 10 minute plimbare de Piaţa Sfatului şi strada Republicii.

Evenimente in Brasov , , , , , , , , ,

    Dată sosire:

    Dată plecare:

    ×

      Dată sosire:

      Dată plecare:

      ×

        Arrival date:

        Departure date:

        ×

          Arrival date:

          Departure date:

          ×
          SWITCH THE LANGUAGE
          Cart